PELAN STRATEGIK
KANTIN 2014- 2016
ISU
|
MASALAH
|
MATLAMAT
|
STRATEGI
|
INDIKATOR PENCAPAIAN
|
ETR
|
TOV
|
||
2014
|
2015
|
2016
|
||||||
Tahap kebersihan,keceriaan dan keselamatan
kantin kurang diberikan keutamaan
|
Pengusaha
kantin tidak mematuhi garis panduan pengurusan kantin
|
Mewujudkan kantin sekolah yang bersih,
ceria dan selamat selarasdengan garis panduan pengurusan kantin
sekolah
|
Meningkatkan
kesedaran dan pemantauan kebersihan dan keceriaan kantin
|
Memperolehi
‘Gred A’ bagi penarafan kantin
|
95%
|
|||
Pelanggan
tidak berpuas hati dengan kualiti dankepelbagaian menu makananyang
dijual
|
Makanan yang dijual
di kantinkurang menarik i dan tidak
pelbagai.
|
Meningkatkanusaha
pengusaha kantin untuk menyediakanmakanan yanglebih menarik dan pelbagai mengikut
kehendak pelangggan
|
Mendapatkanmaklumbalas pelanggan
tentangkualiti dankepelbagaianmakanan yangdijual di kantin
|
Peratus
pelanggan yang berpuashatimeningkat
|
80%
|
|||
Isu bekalan air
|
Bekalan air di kantin sekolah yang sering
terputus
|
Bekalan air yang sempurna menggalakkan
lagi murid untuk mengaplikasi cara membasuh tangan dengan
sempurna
|
Berhubung dengan Jabatan Kerjaraya.
Memasang air dari bawah tanah
( air boring)
|
Peratus
pelanggan dan pengusaha kantin yang berpuashati meningkat
|
90%
|
|||
Tahap kesukaran bekerja dalam pasukan
|
Hanya beberapa orang daripada ajk kantin
kalangan guru yangmelaksanakan tugas.
|
Mewujudkan satu kumpulan kerja berpasukan
|
Perbincangan bersama dengan pentadbir
|
Kesempurnaan kerja secara bekerjasama
dalam pasukan meningkat
|
90%
|
No comments:
Post a Comment